Taekwondo
Harrastajille
Kilpailutoiminta
Seura

Seuran historia

HISTORIAA

Lahden Taekwondo Hwang ry on virallisesti perustettu vuonna 1987 (sääntöihin kirjattu 30.12.1987). Yhdistysrekisteriin se vietiin vuonna 1989. Taekwondoa on harjoiteltu Lahdessa kuitenkin jo vuodesta 1981. Seuramme nimenä oli ensin Lahden Taekwondoseura 1987-1994, mutta 1994 nimi vaihtui nykyiseen muotoonsa.

Seuran perustamiseen vaikutti vahvasti taekwondon Suomeen tuonut mestari Hwang Dae-Jin, 9.dan. Alkuaikoina mestarin lisäksi harjoituksia ohjasivat myös hänen poikansa In-Seon ja In-Kwon. Useita muitakin korealaisia valmentajia kävi Lahdessa jonkin aikaa. Myöhemmin myös seuran ensimmäiset mustat vyöt Juha Ahokas (ex-pj), Ari Vartiainen ja Tero Salmensuo (SM-kultaa ottelussa 1992). Muista 90-luvun alun vaikuttajista on kiitettävä pitkäaikaista sihteeriä Arto Kurkelaa sekä paljon harjoituksia ohjanneita ylempiä vöitä, mm. Ilkka Jusko, Arto Rosti, Toni Tolvanen ja Tuomas Suikki. Treenejä oli urheilutalon lisäksi kouluilla (Kärpänen, Länsiharju, Kannas jne.) ympäri kaupunkia.

Vuonna 1998 seurassa tapahtui selkeä sukupolven vaihdos, treenien ohjaus siirtyi Mika Åkerbackin ja Erik Aarnion vastuulle. Herttoniemen seurassa opettava In-Kwon, 5.dan alkoi samaan aikaan pitää seuran vyökokeet. Mikan, Hermanni Parikan ja Erno Tuomen lähdettyä maailmalle enemmän vastuuta treenien ohjauksesta siirtyi Mikko Aaltoselle, Tero Kalliselle, Kirsti Kuokkaselle ja Touko Liikoselle. Mikko, Tero ja Kirsti ovat edelleen mukana toiminnassa. Treenit keskittyivät tässä vaiheessa urheilutalolle ja Kannaksen koululle.

Seurassa vaikuttavat nykyään vahvasti 2000-luvulla ja 1900-luvun loppupuolella aloittaneet mustat vyöt ja ylemmät värivyöt. Tietoa näistä vaikuttajista löytyy mustat vyöt- ja kilpailijat-sivuilta. Harjoituspaikkana on nykyään Kamppailuareena (Suurmäenkatu 5).

Kiitos kaikille mukana olleille! Myös niille, joita ei tässä muistettu mainita.Hwang logo